Skuespilere 25-70 år ønskes til absurd, mørk drama/komedie

Hei! Vi er en gruppe studenter fra Westerdals Oslo ACT som snart skal inn i produksjon til vår eksamensfilm for andreklasse. Filmen er en absurd, mørk drama/komedie om en mann og hans høygravide kone. Den skal ha 5 innspillingsdager fra 28. Mars til 1. April. Vi søker rollene:

MANNLIG HOVEDROLLE: Marcus (25-35)
KVINNELIG HOVEDROLLE: Line (25-35)
BIROLLE/GEOLOG: Mann (50-70)

Filmen skal omhandle farskapsangst og manglende kommunikasjon i et forhold. Det er på mange måter en 'man vs self'-historie satt innen et absurd univers. Markus er en mann i slutten av 20-årene som venter sitt første barn. Fra først stund er det tydelig at Markus verken vil eller er klar for å bli pappa. Dette får vi vite gjennom hans indre monolog, som ufiltrert drøfter hans tanker rundt det å bli far. Hans angst økes enda mer da en kampestein faller gjennom taket, uten at noen andre enn han virker særlig brydd over det.

Selv om filmen er sentrert rundt dette absurde plot-elementet med kampesteinen, så vil hovedkonflikten mellom Markus og Line være jordnær og ekte. Vi skal ikke ha noe ironisk distanse til karakterene og deres følelser. Det skal være en film om den moderne mannen, som knapt klarer å ta vare på seg selv, men som snart skal bli ansvarlig for et annet liv.

Dette er ikke en 'overcoming your struggles' film med en forløsning på slutten. Den skal være mørk og tung, men forhåpentligvis ha komiske øyeblikker i sin morbiditet. Formmessig så heller vi mer mot stilismen enn naturrealismen. Fortellerperspektivet skal være subjektivt fortalt gjennom protagonisten, og vil med jevne mellomrom bryte inn i hans fantasier og tanker. Det blir med andre ord ikke 'realisme', men et helt eget filmatisk univers med sine egne absurde regler. Symmetri, statiske og lange tagninger blir nøkkelord.

Hvis dette kunne være av interesse, kontakt meg så kan jeg sende manus. Vi vil arrangere leseprøver mellom 28. februar og 03. Mars i Oslo. Informer gjerne om tidspunkt for leseprøve som passer best for deg. Vi setter stor pris på om du kan legge ved showreel eller link til noe du har vært med i, samt noen oppdaterte bilder.

Mvh. Julie Marie Wahl
Produsent


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb